• Voor 15.00 uur besteld = morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 20,-
  • Op = Op
Installatie algemeen:
Plaats de verlichting op een stevige ondergrond met de voet ruim boven het maaiveld. U voorkomt hierbij aantasting van de lak door grond of grondwater. Voorkom beschadiging van de lak.

De RVS bouten kunnen na verloop van tijd aan het armatuur gaan "vastplakken" (oxidatie), hierdoor zal bij het losmaken van de onderdelen, bijvoorbeeld voor het vervangen van een lamp, beschadiging ontstaan. Voorkom dit door voor installatie beiden, armatuur en bout, op de raakvlakken royaal in te smeren met zuurvrije vaseline en door na het losdraaien van de bouten, deze handeling telkens te herhalen.

Installatie (grond)spots:
Sluit (grond)spots altijd aan op een neopreensnoer, maak daarna d.m.v. een grondmof de verbinding met de grondkabel. Zorg dat bij de grondspots het water ook onder het armatuur goed weg kan, dit doet u door minimaal 30 cm grind onder de lamp te plaatsen. Schroef het armatuur gelijkmatig dicht en behandel armatuur en bouten zoals boven omschreven.

Onderhoud algemeen:
De armaturen zijn vervaardigd van hoogwaardige materialen, die echter wel onderhouden dienen te worden. Minimaal 2x per jaar reinigen met een zachte doek en een ph-neutraal middel is voldoende.

Onderhoud RVS:
RVS producten zijn gevoelig voor vliegroest. U herkent dit aan de lichtbruine aanslag op het materiaal. U kunt dit behandelen met een standaard RVS reiniger, hiermee wordt uw RVS weer voorzien van een nieuwe beschermlaag.

Lichtbron vervangen:
Maak te allen tijde gebruik van het juiste gereedschap en zorg dat dit schoon is. Inbusboutjes dienen eerst goed uitgespoeld te worden, anders kan de sleutel niet diep genoeg geplaatst worden. Na het vervangen van de lichtbron dient u de boutjes en armaturen opnieuw op de raakvlakken ruimschoots te voorzien van zuurvrije vaseline.

Benieuwd hoe u een staande buitenlamp kunt installeren? Bekijk dan deze video:


Laat uw buitenverlichting door een vakman installeren.
Wellicht Buitenverlichting Outlet
  • A-merken
  • De beste deals
  • Levering direct uit voorraad
  • Gratis verzending vanaf € 20,- Nederland & Belgie met PostNL
  • Veilig betalen met IDeal, Bancontact, Creditcard, Overboeking en Achteraf
  • Deskundig advies
  • Retourrecht 14 dagen
veilig betalen
Klantenservice phone010-5902800 mailinfo@tuinverlichting-outlet.nl

Maandag - vrijdag
8.30 t/m 17.00 uur

neem contact op
veilig betalen

© Wellicht Buitenverlichting Outlet Store 2022